torsdag den 4. august 2011

Dubai

Dubai var første destination på min honeymoon med min nyerhvervede kæreste Line. (Yep – all bought and paid for – kun 19 kr. for en fantastisk sød og blond brystbombe fra noget der hedder dating.dk på det dér internet).
Vi havde tidligere været på Mallorca sammen (altså bodegaen i Aalborg), men mange syntes alligevel, at det var lidt risky at rejse om på den anden side af jorden, når man kun havde været kærester i et par måneder. Det skulle heldigvis vise sig, at de tog grueligt fejl J

Vi ankom til vores 4-stjernede hotel (130 kr. pr. person pr. dag) d. 1. August og blev med det samme ført ind i en guldelevator og henvist til vores kæmpe værelse. Så snart piccoloen var gået (uden at få drikkepenge) hoppede vi begge i sengen af glæde for dér begyndte vores honeymoon for alvor.

Dubai er en mærkelig kunstig storby placeret midt i ørkenen og hører under landet ”Forenede Arabiske Emirater”, som direkte oversat betyder ”Hey Niller! Jeg har fundet olie herovre!”
Den er fyldt med sheiker, 8 sporede motorveje, dyre biler, skiløjper i enorme indkøbscentre, overdådig metrosystem og kæmpe moderne bygninger. Det er som at tage en by, man har brugt virkelig lang tid på at udvikle i Sim City og overføre det én til én i real life.

Hvis blot én af disse mange moderne bygninger stod på dansk jord, ville det være en turistmagnet i sig selv. Måske kan vi bytte med den lille havfrue. Oh wait! De kan jo ikke lide blottede skuldre – damn!
For at blive ved dette emne, er jeg nødt til at påpege deres ekstreme naivitet forårsaget af deres religion. Jeg bliver sikkert stenet for at skrive dette, men heldigvis bruger de ikke vores alfabet og har (forhåbentlig) ikke hørt om Google Translate.
Hør nu her lille sheik-mand! Det er jo fuldstændig wahnsinnig at gå med kæmpe tæpper over sig, når der er 46 grader i skyggen. Og at kvinderne skal dække skuldre og knæ til, er vel kun for at de skal overlade noget til fantasien?
Det mest crazy i Dubai er deres skilte og lovgivning om, at man ikke må vise kærlighed i offentligheden(!)? Kærlighed er jo drivkraften for livet og det mest fantastiske i verden, men i Dubai må man ikke engang holde i hånd. WTF!?
Som nyforelsket par kommer man jo ofte til at holde i hånd (læs: rage på hinanden). Det stoppede vi dog hurtigt med, da en mand advarede os og fortalte, at et engelsk par 2 uger tidligere havde kysset på en restaurant, hvorefter de røg 7 dage i fængsel og blev
deporteret fra landet(!) Det virker dumt!

Line og jeg var tilmed i Dubai under ramadanen, hvilket betød at al underholdning og morskab aflyses. Derudover må man ikke drikke vand (i 46 grader vel at mærke) eller spise før solnedgang.
Vi var derfor nødt til at gemme os bag en jeep i en parkeringskælder og spise vores frokost i smug.
Det virker dumt...
Det virker rigtig dumt!


På grund af varmen er byen om dagen en ghost-town uden folk. Det virkede lidt som ”28 days later”, you know – den dér zombie film, hvor gaderne er lagt øde og zombierne kun kommer ud om natten… Hmm… Eller hedder filmen ”9 months later”?… Nå nej - det er vist den, hvor Sandra Bullock er gravid… Anyways, hvor var jeg? Bum bum bum… Varme, zombier, storby... Nårh ja!
Så ligger verdens højeste bygning forresten også i Dubai. Burj Khalifa på 828 meter (dvs. 16 lodrette stenkast) og et stykke derfra ligger Burj Al Arab – verdens eneste 7 stjernede hotel, hvor vi var oppe i toppen og drikke gin og tonic, som vi også gjorde det på vores første date på Mallorca (stadig bodegaen i Aalborg).



På det 7-stjernede hotel kunne vi selvfølgelig ikke komme ind i vores sweaty tøj, men vi fik lov at smugle os ind på toilettet i foyeren og suite up før vi kunne tage elevatoren til 28. etage og kigge ud over byen.Der var dog på vejen en del misbilligende blikke, da vi kom dasende ind i foyeren. Enten pga. de store svedplamager på ryggen, den saltede svedlugt eller at vi bare ikke lignede rige engelske forretningsfolk.
Da Dubai ligger midt i en kæmpe ørken ahhrghh… skal nyse... 2 sek… ahhh… var det også oplagt med noget ”dune-bashing”, hvor man i 4-hjulstrukne jeeps hamrer rundt i sandbjergene… Lidt ligesom at tage kørekort i trafikskolen i Legoland - bare overhovedet ikke alligevel.
Det var både smukt, sjovt, skræmmende og varmt at løbe rundt i en kæmpe sandkasse og lege at man var skrumpet… Lidt ligesom den dér film, hvor... hmmm... - nevermind.


Dubai fik dog også den dårlige side af Line frem, da hun blot på tredjedagen af vores honeymoon valgte at være mig utro med kamelen Zohan. De blev dog fanget på fersk gerning, og har siden givet henholdsvis hånd- og hovslag på at det var en enlig svale.



4 dage i Dubai var egentlig meget passende. Vi fløj derefter væk fra den ekstreme varme og erstattede sheikernes skæve blikke med sydkoreanernes skæve øjne…

Ingen kommentarer:

Send en kommentar